Alegerea fotografului pentru nunta

Fotografiile de nunta sunt o combinatie intre portret, portret instantaneu si foto-reportaj. Aceste imagini pretioase pentru intreaga viata sunt amintiri de care mirii isi vor aminti mereu si le vor arata cunoscutilor sau membrilor familiei. De aceea, o data cu organizarea nuntii, alegerea fotografului nu trebuie sa fie facuta la intamplare. Si totusi, pe ce criterii ne bazam pentru alegerea fotografului ideal de nunta ?

Mai jos va prezentam un mic indrumar, realizat special sa va ghideze, dragi miri, in angajarea fotografului potrivit.

1. Apelati la un fotograf cu un bogat portofoliu profesional. Un fotograf cu experienta are cel putin un album fizic de prezentat atunci cand i se solicita. Cereti sa rasfoiti niste fotografii de nunta, dar si cu alte cadre (botez, aniversari, petreceri tematice etc). In acest fel va faceti o impresie despre experienta celui pe care urmeaza sa il angajati,

2. Cereti recomandari. Un fotograf bun va fi intotdeauna recomandat de catre clientii multumiti.



3. Solicitati cat mai multe date despre fotograf. Incepand cu cartea de vizita si vizitarea studioului de lucru, un fotograf modern are o pagina web de prezentare sau cel putin un blog pentru albumele sale integrale de la evenimentele trecute. Pe Internet veti gasi mai multe opinii despre fotograf de la clienti, fie in dreptul albumelor de nunta postate in mediul virtual, fie la rubrica de pe site-ul sau destinata opiniilor.

4. Cereti informatii despre aparatura din dotare. Un fotograf care se respecta are la indemana aparatura moderna pentru ca este solicitat la multe evenimente si are cu ce sa o procure. Insa cineva care lucreaza cu o camera digitala de mici dimensiuni este mai degraba amator decat profesionist.

Sfat: Daca nu lucreaza cu aparatura performanta, renuntati la serviciile fotografului ochit. La urma urmei, balta este plina de amatori, de aceea numai un profesionist stie cum sa se foloseasca de camera pentru a captura pe obiectiv cele mai bune momente. Pentru un album de nunta reusit, un fotograf adevarat stie sa prinda pe camera emotia, bucuria, starea de relaxare si de usurare care se instaleaza in sufletul mirilor o data cu sfarsitul evenimentului.

Tineti cont de calitatea fotografiilor, si nu de cantitatea lor.
La nunta un fotograf profesionist apasa pe declansator imediat cum apare un cadru creativ demn de prins pe camera, iar la final va numara maxim 1000 de fotografii unice din punctul de vedere al incadraturii sau al altor elemente de natura tehnica. Lasati-l sa isi faca treaba asa cum stie si nu il stresati cu numarul de poze la kilogram. Mai bine concentrati-va atentia pe calitatea fotografiilor si pe reusita evenimentului decat pe numarul de fotografii incluse in albumul de nunta.

Atentie la ochii rosii din fotografii !
Atunci cand in fotografii apar nuntasi cu ochii rosii, cel mai probabil fotograful pe care l-ati ales nu stie cand sa foloseasca flash-ul. Proasta utilizare a luminii in fotografii este un criteriu usor de recunoscut in portofoliul de prezentare al fotografului. Si inca ceva: cu cat flashul este mai mare si mai departe de obiectivul aparatului, cu atat mai bine!

Acordati o mare atentie design-ului din fotografii.
O fotografie de calitate trebuie sa exprime un sentiment, o emotie, o traire sufleteasca si sa fie aerisita. Daca albumul de prezentare va lasa impresia unui amalgam de culori/stiluri si efecte, atunci cautati alt fotograf pentru evenimentul dvs.

Prelucrarea/post-procesarea fotografiilor.
Fotograful, oricat de talentat ar fi apeleaza adeseori la Photoshop pentru a imbunatati aspectul estetic al fotografiilor digitale. Important este sa stie din punct de vedere tehnic cum sa aduca albumului de nunta micile corecturi care tin de claritate, contrast si saturatie. De asemenea, daca fotografiile au o lumina/expunere foarte buna, post-procesarea nu mai este necesara.



Termenul de predare
In functie de fotograful la care ati apelat, fotografiile pot fi predate imediat dupa nunta, dupa cateva zile sau dupa cateva luni.

Cardul se poate descarca direct pe CD in cateva minute, dar daca albumul foto este retusat in proportie de 80-90%, prelucrarea fotografiilor dureaza mult mai mult.

Sa nu va mire daca veti primi albumul de nunta abia dupa 3 luni, in conditiile in care design-ul este atent conceput si personalizat.

Si cum graba strica treaba atunci cand fiecare cadru este trecut prin filtru, pentru o munca bine realizata, clientii trebuie sa dea dovada de rabdare si intelegere. Mai bine sa primiti albumul de nunta dupa 3 luni, cu conditia ca munca fotografului sa fie apreciata decat sa vi se predea albumul dupa cateva ore si treaba sa fie de mantuiala.

Asa ca tineti minte: Cine va cere un pret mai mare, dar va ofera in schimb calitate, inseamna ca este pasionat de ceea ce face ! Si asta ar trebui respectat cum se cuvine.


SURSĂ ARTICOL: ViitoareMireasa.ro


CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Slider

Instagram Bogadi Mariage

Mulțumim că ne urmărești !