Top 10 mituri despre casatorie

Nu te-ai intrebat niciodata de ce mirele trebuie sa treaca pragul casei cu mireasa in brate ? Daca mireasa se impiedica de prag, ghinionul ii va urmari pe cei doi toata viata. In realitate, niciunei mirese nu i-ar surade sa se impiedice si sa intre in genunchi in propria-i casa. Si apoi, de ce sa nu admitem, e placut sa fii purtata in brate de sotul iubit. Responsabile cu superstitiile sunt, de obicei, soacrele sau nasele. Dar care sunt cele mai raspandite mituri despre casatorie ?!

1. Ploaia in ziua nuntii aduce prosperitate si copii frumosi. Simbolizeaza bogatia financiara si sufleteasca si este semn de belsug. Daca in drum spre biserica, vedeti un curcubeu, casatoria voastra va fi una fericita. Tot pentru belsugul casei, se arunca in calea mirilor galeti cu apa.

2. Mirele nu trebuie sa te vada inainte de casatorie. Conform mitului aduce ghinion. De fapt aceasta traditie isi are radacinile in obiceiurile stravechi, cand fata era imbracata mireasa si aranjata cat mai frumos, iar mirele nu o vedea decat in fata altarului, femeia astfel "gatita" fiind o surpriza pentru el.



3. Se spune ca e bine ca domnisoarele de onoare sa fie imbracate la fel pentru a indeparta spiritele rele. In trecut, una dintre traditiile de nunta era ca mireasa sa fie ascunsa intre domnisoarele de onoare, mirelui i se prezentau pe rand domnisoarele si el trebuia sa ghiceasca repede care dintre ele e este aleasa lui.

4. Daca mireasa va scrie numele unei prietene pe pantoful cu care intra in biserica pentru cununie, o va „trage“ si pe prietena ei in randul mireselor.

5. Obiceiul ca mireasa sa arunce si jarteluta vine din Franta, unde se spune ca aduce noroc sa ai o bucatica din rochia unei mirese. Acest obicei a devenit mai picant dupa ce mirele a fost cel desemnat sa traga cu dintii jarteluta miresei. Se spune ca buchetul se arunca spre domnisoarele de onoare iar jarteluta spre cavaleri. Astfel, invitatii vor sti la a cui nunta urmeaza sa mai joace.

6. Se spune ca nu e bine sa te imbraci in intreaga tinuta, inainte de nunta. La probele pentru rochia de mireasa, trebuie sa lasi deoparte un pantof sau o manusa.

7. In ziua cea mare, nu trebuie sa te privesti prea mult timp in oglinda, pentru ca risti sa fii parasita la altar sau nunta sa se amane.

8. Schimbul de verighete intre miri simbolizeaza unirea destinelor acestora. Verigheta este considerata un semn sacru al iubirii si ea nu trebuie imprumutata nimanui. Nu scoate niciodata verigheta de pe deget si nu o oferi prietenei care vrea sa vada cum i-ar sta "maritata". Scoaterea verighetei sau imprumutarea ei este un semn rau ce prevede despartirea si durerea.

9. Aduce ghinion ca miresele sa se intalneasca la biserica. In ziua de astazi, acest lucru este inevitabil. Ba chiar se oficiaza nunti in paralel in multe biserici ortodoxe si nici una dintre mirese nu pare sa fie deranjata de cealalta.

10. Daca vrei sa te mariti mai repede e bine sa-ti pui in cap voalul unei mirese. Asta va atrage ursitul mai repede decat te asteptai.




SURSĂ ARTICOL: ViitoareMireasa.ro


CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Slider

Instagram Bogadi Mariage

Mulțumim că ne urmărești !