Nunta este unul dintre cele mai frumoase momente din viata unui cuplu. Pentru ca ea semnifica eternitate, respect si iubirea. Petrecerea costisitoare, rochia de mireasa, alegerea muzicii si meniul ii duc pe unii la faliment. Nu este obligatoriu sa dai faliment, daca esti un bun organizator de nunti.
Urmeaza cele 20 de sfaturi de mai jos pentru o nunta economica, daca vrei o nunta de vis cu bani putini.
1. Un plan inteligent de nunta - Timpul inseamna bani, de aceea ai nevoie de un plan eficient care sa te scutesca de cheltuieli inutile. Organizatorii de nunta stiu exact ce pot sa ofere furnizorii de servicii. Ei pot sa va tina la curent cu ultimele schimbari din industria nuntilor, in asa fel incat sa va bucurati de un eveniment monden, dar nu foarte extravagant. In caz ca nu doriti sa apelati totusi la organizatorii de evenimente, sfatuiti-va cu familia si prietenii care au avut o nunta recenta la preturi economice si incercati sa puneti la punct o nunta cu ideile care se potrivesc cel mai bine cu preferintele dvs. in ceea ce priveste decoratiunile, meniul, muzica si florile. In final alegeti locatia adecvata pentru luna de miere, in functie de bugetul ramas.
2. Muzica - Daca nu aveti bani pentru a inchiria o orchestra, ideea unui DJ este destul de practica pentru nunta. Acesta stie exact ce muzica sa selecteze, in asa fel incat sa acopere toate gusturile invitatilor, indiferent de varsta.
3. Ceremonie - Alegeti o biserica aflata la mica distanta de sala de receptie. Astfel economisiti banii de transport si salvati din timpul dedicat petrecerii.
4. Sesiunea foto-video - Fotografiile de nunta sunt o amintire pentru intreaga viata. Insa, alegand un fotograf scump, aceasta distractie costa mai mult decat e necesar. Economisiti bani pentru fotografiile de nunta, limitand timpul de acoperire al evenimentului. Este suficient ca pe camera sa fie prinse momente de la cununia religioasa si cateva secvente de la receptie mai semnificative, cum este dansul mirilor, aruncarea buchetului si taierea tortului. Optati pentru un pachet de servicii care sa includa atat sesiunea foto, cat si pe cea video. In acest mod sigur veti economisi bani pentru nunta dvs. cu buget redus.
5. Meniul - Daca aveti prea multi invitati la nunta, in loc sa platiti meniul de restaurant, mai bine optati pentru o firma de catering. Stabiliti mancarea dorita, iar bucatarul angajat sa prepare bucatele, nu va fi la fel de costisitor ca meniul comandat la restaurant. Spuneti doar cate portii sa prepare, iar el se va orienta, mai ales daca stie numarul de invitati prezenti la nunta.
6. Rochia de nunta - Cautati rochia pentru nunta cu cel putin sase luni in avans. In acest timp aveti toate sansele sa gasiti o oferta de pret la rochia de mireasa. Aveti insa grija la silueta, daca tot ati achizitionat rochia cu cateva luni inainte de data scadenta. Iar alta solutie pentru viitoarele mirese mai putin sentimentale sunt rochiile disponibile pentru inchiriere. Atata timp cat nu doriti sa luati rochia acasa, ci doar sa o purtati o singura zi, aceasta solutie este practica si economica in comparatie cu achizitia unei rochii noi de mireasa.
7. Decorul floral - La receptie puteti decora fiecare masa cu petale de trandafiri. Este un decor accesibil ca pret, dar si foarte parfumat. Evident, atunci cand alegeti florile pentru nunta, trebuie sa tineti cont de sezon si locatie pentru ca plantele sa reziste la caldura sau la frig, in functie de data stabilita. Cu siguranta veti gasi in orice moment flori frumoase, parfumate si ieftine. Ideal este sa comparati preturile de la mai multe florarii si sa vorbiti cu un decorator.
8. Invitatii de nunta - Alegeti niste invitatii dragute, dar simple. Cu siguranta de bani veti avea mai multa nevoie pentru flori, cadouri de nunta, luna de miere si de ce nu, achizitionarea electrocasnicelor pentru noul camin.
9. Tortul de nunta - Nu va complicati cu un desert foarte costisitor. Este suficient un tort de nunta mai mare ca desert, usor fructat care sa insoteasca ceaiul si cafeaua la sfarsitul receptiei. La ora desertului, mesenii vor fi probabil satui, astfel incat un desert mai consistent nu este indicat.
10. Luna de miere - Plata pentru unele costuri de nunta cu cardul de credit aduce utilizatorilor puncte de fidelizare frecvente, benefice pentru o luna de miere perfecta. Folositi acest mod de plata, mai ales ca banii cash nu ne sunt intotdeauna la indemana.
11. Buchetele de nunta - In loc de clasicele buchete de nunta pentru domnisoarele de onoare, utilizati corsaje pentru incheietura mainii. Sunt foarte feminine si costa o cincime din pretul unui buchet de flori.
12. Evitati sezonul de varf - Asa cum vacanta este mai costisitoare in lunile de varf, in acelasi mod planificarea nuntii intr-o luna aglomerata costa mai mult. In plus, atunci cand restaurantele nu sunt inchiriate week-end de week-end pentru un eveniment festiv, acestea tind sa ofere reduceri pentru nunti. Alegeti o data in care nuntile sunt mai rare si veti economisi niste bani pretiosi. In acest fel veti gasi si o destinatie ieftina pentru luna de miere in afara sezonului de varf.
13. Numarul de invitati - Pentru mirii care nu au o lista foarte mare de invitati, o receptie intima este de preferat in locul uneia extinse. Ce folos sa tinem sala de receptie inchiriata mai mult decat trebuie daca putem taia din timpul alocat petrecerii. Orice ora in plus inseamna un cost mai mare atunci cand inchiriezi un spatiu, de aceea nu va lungiti la discutii mai mult decat se cuvine.
14. Cazarea invitatilor veniti din deplasare - Pentru a iesi mai ieftin la capitolul cazare, oferiti-va locuinta pentru musafirii veniti din alta localitate sau tara. Rugati-va rudele mai apropiate sa ii gazduiasca pe cei care nu au loc in locuinta dvs., cu promisiunea ca ii veti ajuta la nevoie atunci cand va veni momentul. Cu siguranta acest tip de cazare este mult mai economic decat hotelul.
15. Nunta bufet - La nuntile cu prea multi invitati si feluri de mancare, receptia tip bufet este practica pentru toata lumea. In acest fel chelnerul va fi mai putin solicitat, iar mesenii se vor infrupta din toate bucatele dupa pofta inimii. Evitati meniurile foarte pretentioase care necesita un efort in plus la preparare. Serviti meniuri de sezon, proaspete si satioase. Renuntand la anumite delicatese, pretul final al meniului nu va fi prea piperat.
16. Bauturi in vrac - De cele mai multe ori bautura costa mai mult decat mancarea. Evitati pe cat posibil la nunta alcoolul si comandati de la o firma de catering sau vinarie cunoscuta vin in vrac. La evenimente tip nunta sau botez se poarta vinul alb sec sau demisec. Acesta nu pateaza nic fetele de masa si nici hainele si este mai sarac in zahar. Oferiti de asemenea apa, suc, cocktailuri, dar si martini cu gheata si lamaie in doze limitate. In acest mod dvs. economisiti o suma importanta de bani, iar mesenii vor fi lucizi la sfarsitul petrecerii. La urrma urmei nu trebuie sa le asigurati transportul pana acasa soferilor tematori sa se suie la volan din cauza consumului de alcool exagerat.
17. Transportul la nunta - Fiecare cuplu viseaza sa imbrace haine de mire, respectiv mireasa o data in viata. O plimbare cu limuzina este perfecta, mai ales ca intr-o masina atat de mare au loc suficient si domnisoarele de onoare. Daca tot inchiriati o masina atat de mare, de ce sa nu o folositi pentru mai multe persoane? In acest mod, veti reduce numarul de masini utilizate pentru transportul nuntasilor.
18. Sistemul de aerisire - Daca este cald afara, cel mai potrivit este sa organizati receptia in aer liber, ca si cum ati merge la terasa. Aveti grija la sistemul de ventilatie in asa fel incat nuntasii sa nu se moleseasca de caldura, dar nici sa plece acasa cu dureri de cap. Pentru restaurant, intrebati de sistemul de aerisire daca este bine pus la punct, dat tineti la indemana cateva ventilatoare pentru cazuri de urgenta. Este un mod practic si economic pentru o aerisire corespunzatoare, fara prea mari dureri de cap.
19. Alegeti tortul de forma patrata - Poate mirii opteaza la modul general pentru un tort de nunta in forma de cerc. Ce spuneti de un tort patrat? Da, este mai solid din punctul de vedere al stabilitatii si mai practic pentru ca din el se pot infrupta mai multe persoane. Decorati tortul cu flori sau fructe proaspete si o mica lumanare in varf in forma de miri. Este mai economic acest decor in loc de unul format din flori de zahari artizanale create manual.
20. Cadouri de nunta - In ultima instanta, cu banii economisiti de la nunta, puteti incerca un avans pentru o locuinta personala. De aceea, daca prietenii va intreaba inaintea nuntii ce dar v-ar multumi pentru noua viata in doi fiti cat mai expliciti si dati-le de inteles ca aveti nevoie de cat mai multi bani pentru a va duce la bun sfarsit planurile.
Tinand cont de cele 20 de sfaturi de nunta, veti economisi o suma consistenta de bani la sfarsitul fericitului eveniment. Iar pentru un cuplu proaspat casatorit orice banut conteaza, asa ca nu va grabiti sa ii aruncati pe fereastra de dragul distractiei.
SURSĂ ARTICOL: ViitoareMireasa.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu