Voalul de Mireasa - Tot ce trebuie sa stii despre el: Marime, tesatura, culoare !

Voalul de mireasa este un accesoriu de nunta traditional. Pregateste-te pentru ziua cea mare alegand voalul potrivit pentru cel mai fericit eveniment din viata ta.

Felictari, ai gasit in sfarsit rochia de mireasa! Urmatorul pas: Selecteaza voalul, un accesoriu de nunta aproape la fel de important ca si rochia. Din fericire pentru viitoarele mirese, am alcatuit un ghid cu tot ce trebuie sa stiti pentru ca in ziua nuntii sa aveti un look perfect.

Marimea voalului
Prima decizie si cea mai importanta este marimea voalului. Folosit candva pentru a alunga spiritele rele, voalul are astazi are un rol strict ornamental. Voalul poate fi de mai multe dimensiuni, in functie de preferintele miresei, cat si de statura sa:
- scurt, pana la barbie,
- pana la umeri: au aproximativ 45 cm lungime,
- pana la coate: au aproximativ 65 de cm in lungime,
- pana la talie: au 75 cm lungime si se asorteaza cu rochiile fara trena,
- pana la degete: au aproximativ 90 de cm lungime si sunt potrivite pentru toate rochiile de mireasa,
- pana la genunchi. Voalul are 115 cm lungime si este ideal pentru rochia trei sferturi
- pana la podea. Acest tip de voal este folosit cu mare fast la nuntile regale.


Tesaturile, materialul si numarul straturilor pentru voalul de mireasa
Atunci cand alegi voalul, poarta cu tine un specimen de rochie de mireasa ca sa fii sigura ca tesatura si nuanta voalului sunt in ton cu rochia de nunta. Pentru miresele de moda veche, este recomandat voalul din tul, dantela, matase ori satin. Pentru un look romantic, ia in considerare un voal cu cel putin doua straturi de tul.



Blusherul
Blusherul este acea parte a voalului care acopera fata in prima parte a ceremoniei religioase. Mireasa zilelor noastre opteaza cel mai adesea pentru blusherul scurt care depaseste cu putin partea inferioara a gatului, acoperind o parte din decolteu. Voalul de mireasa, indiferent de stilul sau trebuie sa vina ca o completare a tinutei.

Culoarea voalului
Din punct de vedere cromatic, voalul nu trebuie sa aiba aceeasi culoare cu rochia de mireasa, insa este obligatoriu ca cele doua culori sa se armonizeze perfect.

Voalul capela versus voalul catedrala
Daca voalul capela este unul spectaculos potrivit pentru rochiile ample, stil printesa, voalul catedrala este cel mai fastuos dintre modelele existente. Pentru o mireasa delicata care doreste un voal mai lung decat rochia de mireasa, insa nu vrea sa se impiedice la receptie de acest element al propriei vestimentatii, voalul capela ramane mai practic de purtat decat voalul catedrala, impresionabil totusi prin lungimea sa care atinge intre 2,5 si 6 m.

Decorarea voalului de nunta in functie de tipul rochiei de mireasa
Voalul pentru nunta poate fi ornat cu broderii, perle micute si pietre stralucitoare cum sunt cristalele. Ca regula generala, daca porti o rochie de mireasa foarte pompoasa, voalul trebuie sa fie cat mai simplu, cel mult impodobit pe margine cu mici pietricele.

In schimb, pentru rochia simpla sunt permise voalurile impodobite cu paiete, perle mici sau brodate in diverse motive ornamentale.

Voalul mamei la nunta ?
Ai vrut ca la nunta sa porti un lucru vechi si imprumutat? Ei bine, daca mama ta a pastrat voalul de mireasa din ziua nuntii ei, poti sa il readuci la moda impodobindu-l cum se cuvine dupa bunul plac. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi croitorul potrivit care te va sfatui cum sa iti accesorizezi voalul in functie de rochia de mireasa aleasa si de tendintele modei.

Machiajul miresei in functie de voalul ales
Fardul de obraz impreuna cu evidentierea buzelor si a ochilor va fi realizat intr-un mod profesionist, deoarece machiajul miresei implica o tehnica impecabila si mult bun gust. Evident ca machiajul este ales dupa tema nuntii, rochia miresei, accesorii, locatie, fizionomie, dar si in functie de sfaturile specialistilor, in caz ca mireasa apeleaza la un salon de infrumusetare pentru ziua cea mare.

Mireasa are de ales intre un machiaj natural sau unul indraznet, mai ales ca fardul este un element de infrumusetare care iese in evidenta atunci cand voalul este ridicat sau chiar se renunta la el dupa ceremonie.

Voalul in fotografiile de nunta
Un alt lucru important pentru mireasa este sa ia in considerare vizibilitatea voalului in fotografiile de nunta. Voalul poate fi mascat cu o agrafa sau un pieptene, astfel incat coafura si bijuteriile vor fi scoase in evidenta. Pentru o buna vizibilitate a voalului in fotografii, tipul fantana sau cascada este ideal pentru miresele mai scunde. Acest voal care se ridica din partea de sus a capului este o idee proasta in cazul in care mirele nu este prea inalt.



Daca ai citit cu atentie aceste sfaturi, in mod cert vei iubi voalul ales. Poarta-l cu mandrie la nunta pentru ca acest element decorativ, fie el scurt sau lung, modern sau de epoca completeaza cu gratie tinuta oricarei mirese.


SURSĂ ARTICOL: ViitoareMireasa.ro


CONVERSATION

Slider

Instagram Bogadi Mariage

Mulțumim că ne urmărești !