Psihologia culorilor de nunta. Spune-mi ce culoare alegi ca sa-ti spun cine esti ! :)

Una dintre cele mai importante decizii pe care le vei lua in organizarea si planuirea nuntii tale va fi alegerea paletei cromatice pentru decor.

Culorile sunt cele care, la un nivel mai profund, vor trezi emotiile, vor influenta anumite reactii si vor da tonul dispozitiei generale. Ele sunt cele care te vor diferentia de alte cupluri si care vor lasa o impresie puternica asupra invitatilor tai, asa ca mare grija in alegerea lor!

Poti alege culorile preferate, poti alege combinatii traditionale sau combinatii specifice unei anumite tematici, dar indiferent de alegere, trebuie sa stii ce semnifica fiecare culoare in parte.

Alb: puritate si inocenta in cultura vestica; doliu in cultura asiatica; creeaza iluzia unui spatiu mai larg, mai incapator. Daca restaurantul in care va avea loc nunta este micut, poti alege sa-l decorezi cu alb, pentru a lasa impresia ca este mai mare.




Negru: rafinament, eleganta, putere, o prezenta sofisticata; poate reprezenta moartea si doliul, dar poate reprezenta, in alte culturi, viata si renasterea. Este o culoare potrivita pentru evenimente importante, cu tinuta eleganta obligatorie.

Rosu: emotie, pasiune, intensitate, excitare, dragoste. Dintre toate culorile, rosul este singura care da nastere unor emotii foarte puternice, intense, care fac tensiunea si pulsul sa creasca. Este culoarea perfecta pentru evenimente la care invitatii sunt incurajati sa participe intens, sa danseze si sa se miste foarte mult pe parcursul evenimentului.

Portocaliu: energie, fericire, incantare, spirit ludic. Perfecta pentru un cuplu jucaus, care isi doreste ca nunta sa aiba un intens spirit ludic si perfecta pentru a crea o ambianta si un mediu jucaus.

Galben: caldura, veselie, vioiciune, dar si nervozitate, furie sau frustrare. Este o culoare pretentioasa, deci mare grija in alegerea unor combinatii care sa o contina. Fiind o culoare atat de puternica, este destul de obositoare pentru ochi si de aceea, cel mai bun sfat ar fi sa o folosesti ca accent, in nuante mai deschise si nu ca o culoare centrala.

Verde: natura, sanatate, liniste, calm. Este o culoare cu un efect relaxant, calmant, perfecta pentru a iti face invitatii sa uite de stresul zilnic si sa fie prezenti, in trup, suflet si gand, la frumoasa ta nunta.

Albastru: pace, incredere, loialitate, libertate. Albastrul este una dintre cele mai populare si mai neutre culori, indiferent de cultura. Este o culoare care ajuta la scaderea pulsului si a temperaturii corporale si care creste productivitatea.

Violet: roialitate, eleganta, intelepciune, avutie. O culoare exotica, asociata de cele mai multe ori cu luxul, extravaganta, dar si cu conexiunea spirituala. Este perfecta pentru a crea efecte de lumina speciale, relaxante si intime.




SURSĂ ARTICOL: ViitoareMireasa.ro

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Slider

Instagram Bogadi Mariage

Mulțumim că ne urmărești !