Originile si istoria butonierelor (cocardelor)



Ti-ai pus vreodata intrebari cu privire la semnificatiile si originile elegantelor butoniere (cocarde) ? Te-ai intrebat vreodata de ce poarta cavalerii de onoare butoniere ? Ei bine, noi iti putem oferi raspunsurile la aceste intrebari. Citeste in continuare pentru a afla care este istoria butonierelor si cateva idei chic pentru a-ti face propriile butoniere!

Origini, traditii si semnificatii

Poate ti se va parea surprinzator, dar butonierele (la fel ca toate florile de nunta) isi gasesc radacinile in Grecia antica.

Invitatii la nunta (cei de sex masculin) purtau in acea perioada un mic buchetel de flori (cel mai adesea, printre flori erau amestecate si ierburi aromatice, frumos mirositoare), prins in piept, undeva in apropierea inimii, pentru a tine spiritele rele departe. Se credea ca aceste spirite rele l-ar putea face pe mire sa se razgandeasca, sa nu o mai iubeasca pe mireasa si sa refuze a o lua in casatorie.

Micutele si frumoasele butoniere s-au raspandit, de-a lungul timpului, si au ajuns chiar si in Anglia, in perioada medievala. Britanicii le-au reinterpretat pana ce cavalerii obisnuiau sa poarte in piept culorile doamnelor lor pentru a le arata (atat lor, cat si lumii intregi) dragostea profunda si devotamentul pe care le aveau pentru ele.

Chiar si cand nu purtau celebra si greoaia armura, barbatii dedicati continuau sa poarte aceste culori pe reverul stang al hainelor lor.




Idei de butoniere pentru un buget redus

Trandafirii si crizantemele au fost si vor continua sa fie florile clasice si mereu in trend pentru butoniere, desi acum se folosesc si flori ceva mai exotice precum orhideele sau crinii, perfecte pentru nunti cu tematici tropicale sau exotice.

Pentru nuntile cu tematica retro sau vintage, poti opta pentru delicata Gypsophila, care nu doar ca este superba, dar are si un pret accesibil.

Daca vrei o optiune si mai ieftina, poti alege butoniere din flori artificiale (care pot fi pastrate la fel de frumoase pentru tot restul vietii) sau butoniere-origami, facute din hartie colorata sau pagini invechite din ziare sau carti (perfecte pentru o nunta cu tematica vintage).




SURSA ARTICOL: ViitoareMireasa.ro

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Slider

Instagram Bogadi Mariage

Mulțumim că ne urmărești !